Agrarni fond i Grad Trebinje: Počela izgradnja hladnjače u Strujićima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Agrarni fond i Grad Trebinje: Počela izgradnja hladnjače u Strujićima

Izvor: radio trebinje | Datum:30.07.2018.

U  selu Strujići počela je izgradnja rashladne komore mini-hladnjače za čuvanje voća i povrća, kako bi se efikasnije organizovao otkup proizvoda sa područja Popovog polja i dijela opštinje Ljubinje.

Zapremina hladnjače biće 90 metara kubnih, a vrijednost projekta nabavke i montaže je 40.000 KM. Hladnjača, koja bi sa radom trebalo da počne uskoro, gazdovaće Agrarni fond.

Smatramo da ćemo instalisanjem ove hladnjače znatno pomoći poljoprivrednicima iz Popovog polja, ne samo u čuvanju voća i povrća u idealnim uslovima, već i u rješavanju njihovog najvećeg problema, plasmana proizvoda. Zainteresovanih poljoprivrednika iz Popovog polja već ima, a nadamo se da će ih biti još više“, navodi direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina.

On je istakao da je sa dvadeset trebinjskih poljoprivrednika ove godine sklopljen kooperantski ugovor o otkupu oko šezdesetak tona proizvoda.

U prvoj godini otkupa želimo da animiramo poljoprivrednike kako bi tržišno poslovali. Do sada smo otkupili određene količine paradajza, luka i paprike, koje smo plasirali kroz lance marketa i u trebinjske restorane. Imamo proizvođače sa kojima nismo potpisali ugovore, a koji nam nude voće i povrće. Otkupićemo i te proizvode, jer planiramo da se sve ono što se u Trebinju proizvede ovdje i proda“, kazao je Dutina.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina zahvalio se na razumijevanju i podršci Grada Trebinja i gradonačelnika Luke Petrovića, koji su, kako je rekao, stali iza ovog projekata i projekata koje je Agrarni fond pokrenuo ili je planirao da realizuje.

Hladnjače su početkom ove godine instalisane u Ušću – Lastva, na Mosku i u Petrovom polju, a tokom ove godine planirana je izgradnja još jedne hladnjače u okolini Trebinja.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: