HET: U prvih šest mjeseci 2018. godine ostvarena dobit od skoro 2,4 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

HET: U prvih šest mjeseci 2018. godine ostvarena dobit od skoro 2,4 miliona KM

Izvor: hercegovina press | Datum:02.08.2018.

Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ ostvarile su za prvih šest mjeseci 2018. godine dobit od 2.361.000 KM. U odnosu na prošlu godinu, prihodi HET su u prvom polugodištu veći za 20 miliona KM i iznose 30,2 miliona KM.

Za prvih sedam mjeseci 2018. godine ostvarena je proizvodnja od 867 gigavat časova električne energije, odnosno 34 odsto više od očekivane proizvodnje za 2018. i čak 40 odsto više od cjelokupne godišnje proizvodnja za 2017.godinu.

Kota u akumulaciji Bileća je 6 metara iznad plana što garantuje dobru proizvodnju sistema HET-a u nastupajućem sušnom periodu i pouzdano napajanje potrošača u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

Redovan godišnji remont sistema HET-a je planiran za drugu polovinu septembra, a pošto je revizija i bezvodno stanje cjevovoda za HE „Dubrovnik“ već završeno, svi korisnici nizvodno od brane Grančarevo će u dovoljnim količinama imati redovno snabdijevanje vodom u narednom periodu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: