U Trebinju 'Karavan domaćih proizvoda' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

U Trebinju 'Karavan domaćih proizvoda'

Izvor: rejting.info | Datum:18.08.2018.

U Trebinju je danas, u centru grada, otvorena manifestacija “Karavan domaćih proizvoda” u okviru projekta “Naše je bolje” čiji je cilj promovisanje domaćih proizvoda.

Izlagači ponudili su prehrambene proizvode, ljekovito bilje, ručne radove od tekstila, domaću kozmetiku, proizvode od smokve, pivo.

Direktor područne Privredne komore Trebinje Veselin Savić, istakao je da je namjera ove manifestacije da se kupci upoznaju sa mogućnostima proizvodnje u ovoj regiji i Republici Srpskoj da bi se prilikom kupovine uvijek opredijelili za domaću proizvodnju.

Naš cilj je i da pokažemo uspješne primjere preduzetništva da je na ovim prostorima moguće uspješno poslovati”, rekao je Savić, navodeći da su se predstavili proizvođači od Trebinja do Kozarske Dubice.

On je rekao da postoji veliki broj domaćih proizvoda koji svojom cijenom i kvalitetom zaslužuju bolje mjesto prilikom izbora kupaca, kao i da je iz tog razloga kampanja “Naše je bolje” upravo usmjerena ka promociji domaćih brendova da bi ona bila konkurentnija na tržištu.

Svoje proizvode danas je predstavila i Aleksandra Delić, čija se porodica godinama bavi proizvodnjom prirodnih preparata poput sapuna, krema, melema, paste za zube, ulja, seruma za njegu lica.

Delićeva je istakla da ovakve prezentacije imaju veliki značaj za svakog proizvođača, posebne porodične Firme, koje nemaju baš čestu priliku da se predstave kupcima i pojasne im zašto je uvijek bolje odabrati prirodnu od industrijske kozmetike.

“Koristimo hiljadugodišnje metode zato što smo naslijedili jedan stari manastirski recept od ruzmarina koji ne poznaje nuspojave. Mi smo to razradili i počeli smo da radimo i proizvode od drugih biljaka”, pojasnila je Delić.

Vanja Milošević Đogo predstavila je proizvode od bijelog luka, preduzeća “farmavit” iz Ljubinja, koje se na tržištu pojavilo prije nešto manje od godinu dana.

Predstavili su marinadu, pastu od bijelog luka i kiseli bijeli luk.

“Za nas je mnogo značajno ovakvo predstavljanje jer se ovi sajmovi uopšte održavaju, posebno u gradovima kao što je Trebinje, jer je ono u avgustu puno turista i oni mogu da probaju i kupe naše proizvode”, istakla je Đogo.

Karavan domaćih proizvoda čiji su organizatori Privredna komora Republike Srpske i područna Privredna komora Trebinje, posjetioci će moći da posjete danas do 15 časova.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: