Na Tjentištu sajam proizvoda sa sela | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Na Tjentištu sajam proizvoda sa sela

Izvor: Srna | Datum:25.08.2018.

Nacionalni park "Sutjeska" biće danas domaćin trećeg Sajma tradicionalne hrane i narodnih rukotvorina koji će na Tjentištu okupiti izlagače iz Foče i okolnih opština.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma je individualna domaća proizvodnja, seoski turizam i održivi razvoj u seoskim područjima, najavljeno je iz Nacionalnog parka "Sutjeska" koji je organizator sajma.

Sajam izlagača narodnih rukotvorina, tradicionalnih jela, zanatskih proizvoda, sira, meda, ljekovitog bilja i raznih vrsta rakije, postaje prepoznatljiv i svake godine povećava se broj zainteresovanih učesnika, ali i posjetilaca.

Manifestacija pruža mogućnost da se autohtoni proizvodi iz Foče i opština u okruženju, ali i sa cijelog prostora BiH, promovišu u turističkom smislu i to u jedinstvenom prirodnom ambijentu, te da proizvođači i pružaoci usluga seoskog turizma razmijene iskustva da bi mogli lakše doći do tržišta.

Sajam će biti održan u restoranu "Komlen" u podnožju Spomenika Bitke na Sutjesci, a otvaranje je najavljeno za 11.00 časova.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: