Za poljoprivrednike 35 plastenika | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Za poljoprivrednike 35 plastenika

Izvor: radio trebinje | Datum:27.08.2018.

U okviru projekta podrške poljoprivrednim proizvođačima, koji realizuje Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Gradom Trebinje i Agrarnim fondom, u gradskoj upravi danas su potpisani ugovori o dodijeli 35 plastenika površine 100 metara kvadratnih poljoprivrednicima sa područja Trebinja.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, cilj ovog i ostalih projekata, koje gradska uprava realizuje kako bi unaprijedila poljoprivredu je proizvodnja dovoljnih količina domaće i organske hrane i stvaranje adekvatne baze dobavljača te, u krajnjoj mjeri i obezbijediti siguran otkup i adekvatnu cijenu proizvoda.

Uključili smo i osam inženjera iz Agrarnog fonda,  koji će pomoći u savjetima kako napraviti zdrav proizvod i obezbijediti nekoliko žetava u našim plastenicima. Raspoloženi smo da i u narednom periodu pomognemo ove porodice na svaki način“, kazao je gradonačelnik Petrović.

On je najavio i da će Gradska uprava u narednom periodu nabaviti mašine na preradu i pakovanje voća i povrća i na taj način omogućiti bolju zaradu ovim porodicama.

Nabavićemo 50 uređaja, za isto toliko porodica koje se bave isključivo poljoprivredom i to će biti jak podsticaj za razvoj poljoprrivrednih gazdinstava u našem gradu“, istakao je on.

Daliborka Puhalo iz Petrovog Polja, bavi se povrtlarstvom i stočarstvom i plastenik će, kako kaže, puno pomoći kako bi proširila proizvodnju.

Planirala sam da u uzgajam prasu, papriku i kupus“, rekla je ona, i napomenula da je ovo prvi put da je dobila neku donaciju od lokalne uprave, kako bi unaprijedila proizvodnju.

I Nataša Zelenković iz Petrovog Polja, koja se već bavi plasteničkom proizvodnjom, danas je potpisala ugovor o dodjeli plastenika.

Zahvalna sam Agrarnom fondu i Gradu Trebinju koji su mi pružili podršku, a plastenik će mi puno značiti u proširenju posla“, rekla je ona.

Ukupna vrijednost projekta je 104. 000 KM, od čega je Investiciono razvojna banka finansirala 75, a Grad Trebinje 25 odsto od ukupne vrijednosti projekta.

Montaža plastenika počeće ove sedmice.

Opširnije u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: