RiTE Gacko privodi kraju redovni godišnji remont | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

RiTE Gacko privodi kraju redovni godišnji remont

Izvor: RTRS | Datum:06.09.2018.

Četiri dana prije planiranog roka, Termoelektrana Gacko privodi kraju redovni godišnji remont. Umjesto četrdeset, remont je urađen za trideset šest dana, a u toku su posljednje provjere postrojenja, pred puštanje u rad, koje se očekuje za dva dana.

Redovni godišnji remont urađen je da bi Termoelektrana imala stabilan rad tokom zime. Ispoštovane su sve procedure koje zahtijeva ova vrsta radova.

„Uslove za kretanje bloka ćemo imati šestog ili sedmog, i to je neki termin za start bloka, pošto smo u fazi funkcionalnih proba armatura i tehnoloških zaštita“, rekao je tehnički rukovodilac Termoelektrane Gacko Dragan Pušara.

Najveći obim poslova urađen je na kotlovskom postrojenju, s obzirom na to da su probijeni tehnički i vremenski rokovi za kapitalni remont. Takav rad ostavio je posljedice na dio opreme.

„Mi imamo plan kapitalnog remonta za narednu godinu, ovim remontom očekujemo da smo riješili probleme koji bi mogli biti vezani za prolongiranje roka kapitalnog remonta“, ističe direktor ZP RiTE Gacko a.d. Miodrag Šešlija.

Nakon što bude pokrenuta, za dan-dva, Termoelektrana će raditi do kraja marta naredne godine. Za obimne poslove, koji se rade jednom u pet godina, završeni su elaborati i specifikacije, kako bi potrebna oprema stigla na vrijeme.

„I ovaj remont smo iskoristili za analizu stanja da bismo što spremnije dočekali poslove koji nam predstoje“, dodaje Pušara.

Do remonta, Termoelektrana Gacko proizvela je 916 GVH struje. U međuvremenu, proizvodnja za ovu godinu rebalansom je povećana na 1465 GVH.

U menadžmentu preduzeća potvrdili su da proizvodnja uglja i skidanje otkrivke teku prema planu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: