Višegrad: Do sada najuspješnija ljetnja turistička sezona | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Višegrad: Do sada najuspješnija ljetnja turistička sezona

Izvor: Srna | Datum:07.11.2018.

Ovogodišnja ljetnja sezona bila je najuspješnija do sada, a Višegrad je posjetilo oko 250.000 turista, kojih je najviše bilo iz regiona, ali i iz Rusije, Kine, Japana, Malezije i Meksika, rekla je Srni direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović.

"Ova godina biće zabilježena kao do sada najuspješnija kada je riječ o turizmu u Višegradu, a tome su doprinijeli i novi smještajni kapaciteti, pa je ovo sigurno rekordna godina po broju noćenja", istakla je Todorovićeva.

Todorovićeva je dodala da broj noćenja još nije poznat, ali da je u toku prikupljanje podataka, kako bi bio utvrđen tačan broj.

Ona je pohvalila saradnju sa lokalnom zajednicom i istakla da je njena podrška nesumnjiva.

"Bez finansijske podrške i pomoći opštine Višegrad, Turistička organizacija ne bi mogla ostvariti sve svoje ciljeve", napomenula je Todorovićeva.

Todorovićeva je navela da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinom, Turistička organizacija ispunila davno postavljeni cilj - otvaranje novih poslovnih prostorija u centru Višegrada, na centralnom mjestu za šetnju turista od ćuprije na Drini do Andrićgrada.

"Poslovni prostor koji je opština Višegrad dodijelila na korištenje Turističkoj organizaciji jeste želja koja traje punih 12 godina - da se nađemo u jednom reprezentativnom objektu koje turizam i višegradska Turistička organizacija zaslužuju", naglasila je Todorovićeva.

Ona je rekla da je plan za sljedeću godinu da brošure na kineskom ili ruskom jeziku budu prisutne na prestižnim sajmovima turizma u Šangaju i Moskvi.

Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: