Trebinje: Produžena turistička sezona i u novembru | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Trebinje: Produžena turistička sezona i u novembru

Izvor: radio trebinje | Datum:15.11.2018.

Turistička organizacija grada Trebinja će svoju cjelokupnu turističku ponudu predstaviti danas na Jesenjem sajmu u Banjaluci, na kome će učestvovati oko 120 izlagača.

Tokom ove godine oni su učestvovali na svim značajnim sajmovima u regionu, a po prvi put samostalno su se predstavili na sajmovima u Budvi, Subotici i Sarajevu.

U ovogodišnjoj turističkoj sezoni zabilježili su odlične rezultate.

Prema podacima Turističke organizacije grada Trebinja, tokom deset mjeseci ove godine evidentirano je 85.158 noćenja turista, što je za 35 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Zanimljiv je podatak da smo već za prvih osam mjeseci ove godine premašili čitavu 2016. godinu, a za devet mjeseci 2018. cjelokupnu prethodnu godinu“, naveo je Žarko Vico, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Grada Trebinja.

On dodaje da je u Trebinju realan broj noćenja daleko veći od navedenog jer je veliki broj noćenja koji nisu nigdje registrovani i gdje se ne plaćaju turističke takse.

U Trebinju su, na više dana boravili, turisti iz 72 zemlje svijeta, a najviše ih je bilo iz Srbije, Turske, Crne Gore i Južne Koreje.

Broj posjeta Turističko-informativnom centru je za 28 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine.

Posjetilo nas je 13.756 turista iz 90 zemalja svijeta. Ono što je doprinijelo povećanom broju turista ove godine je proširenje ponude, posebno u Gradu sunca, a u narednom periodu tamo očekujemo dalji razvoj i unapređenje tog dijela ponude. Tako da Trebinje postaje sve značajnija i dominatnija turistička destinacija u regionu“, kaže Vico.

Sezona je produžena, pa i tokom novembra Trebinje posjećuju gosti i turisti posredstvom brojnih tur-operatera iz regiona. Vico dodaje da sve do nove godine imaju najavljene grupne turističke obilaske.

Tokom ovog mjeseca je dosta individualnih turista koji obilaze Trebinje.

Ima još uvijek individualnih turista, ne kao u mjesecima ljetne turističke sezone, ali to je iz godine u godinu sve bolje. Nadamo se da će Trebinje postati destinacija u koju će turisti rado dolaziti tokom cijele godine“, kaže Vico.

Još uvijek nije tačno definisano šta će biti u turističkoj ponudi tokom novogodišnjih praznika.

U planu postoje neki sadržaji. Prethodne dvije godine su nas ohrabrile da u tom smislu razmišljamo. Imali smo pozitivne reakcije i Trebinjaca i turista. Svjesni smo mogućnosti i potrebe da se turistička sezona produži, da je turizam važna strateška grana za Trebinje i da bi trebalo da živi tokom cijele godine. Ta granica se pomjera već imamo ozbiljnije turističke posjete od marta do kraja novembra, oko novogodišnjih i božićnih praznika, u skladu sa kulturnim i zabavnim dešavanjima. Na proširenju turističke ponude tokom cijele godine radićemo u narednom periodu“, navodi Vico.

Smještajni kapaciteti u velikim trebinjskim hotelima su već većinom rezervisani za novogodišnje dane.

Nakon sajma u Banjaluci, shodno mogućnostima trebalo bi, da učestvuju i na Beogradskom turističkom forumu, koji će uskoro biti održan u Beogradu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: