Broj noćenja u Trebinju veći za 30 odsto u odnosu na 2017. | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Broj noćenja u Trebinju veći za 30 odsto u odnosu na 2017.

Izvor: srna | Datum:03.12.2018.

U Trebinju je za 10 mjeseci ove godine ostvareno 87.000 registrovanih noćenja, što je više za 30 odsto u odnosu na cijelu prošlu godinu, zahvaljujući povećanju registrovanih smještajnih kapaciteta i obogaćivanju ponude, rekao je Srni direktor gradske Turističke organizacije Marko Radić.

"U Trebinju su noćili ljudi iz 72 zemlje. Što se tiče dnevnih posjeta, turisti su stigli iz više od 90 zemalja sa svih kontinenata", rekao je Radić.

On je istakao da je sezona ove godine produžena na sedam mjeseci, pa organizovane grupe stranih turista dolaze i u novembru.

Radić je dodao i da Turistička organizacija provodi brojne aktivnosti.

"Promijenili smo kompletan promotivan meterijal, imamo novi sajt na tri platforme. Bili smo na preko 20 sajmova i planiramo da izađemo na međunarodno tržište", rekao je Radić.

Turistički vodič Jelena Danilović rekla je da je ova godina mnogo bolja od prethodne.

"U pojedinim terminima bili smo u problemu s obzirom na to da je bilo puno grupa, a da nije bilo vodiča", rekla je Danilovićeva.

Ona je dodala da je najvažnije da su vodiči stručni i obrazovani, te da posao obavljaju prema predviđenom programu.

"Prema broju turista koji se vraćaju u Trebinje, vidite da su zadovoljni, a to je najvažnije", rekla je Danilovićeva, te dodala da je većina turističkih vodiča već rezervisana za novogodišnje praznike.

Poput turističkih centara u okruženju, i u Trebinju je ove godine organizovan doček na otvorenom. Na gradskom trgu nastupiće regionalna zvijezda Dženan Lonačarević.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: