ХЕТ: Нема опасности од плављења | Херцег Телевизија Требиње

Привреда

ХЕТ: Нема опасности од плављења

Извор: СРНА | Фото: Архива | Датум:03.02.2019.

Интезивне падавине у сливу Требишњице током дана узроковале су појачан доток воде у акумулације Билећа и Требиње, али бојазни од плављења нема, потврдио је Срни Александар Вујић, извршни директор за управљање системом Хидоелектрана на Требишњици /ХЕТ/.

Вујић напомиње да је у Требињу до 14.00 часова измјерено више од 70 литара по метру квадратном, у Гацку и Билећи по 26 литара, што се, како каже, одразило у највећој мјери на велики међудоток у акумулацију Требиње од 200 метара кубних у секунди.

"Због мањег капацитета акумулације и нерасположивости Хидроелектране /ХЕ/ Дубровник након хаварије, принуђени смо поред ангажовања ХЕТ-а, да додатно испуштамо воду на брани Горица у границама које не могу довести до било каквих проблема приликом протицања кроз град Требиње", истакао је Вујић.

Он наглашава да се у наредним часовима очекује стабилизација времена када ће испуштање воде бити сведено на уобичајен ниво.

"За велике дотоке у акумулацију Билећа усљед кише и топљења снијега преостали дио акумулационог простора је сасвим довољан да прихвати очекиване појачане дотоке за овај период године", нагласио је Вујић.


Категорија: Привреда

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: