Ljubinje: Donacija vrijedna 120.000 KM stiže poljoprivrednicima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Ljubinje: Donacija vrijedna 120.000 KM stiže poljoprivrednicima

Izvor: opština ljubinje | Datum:08.02.2019.

Njemačka nevladina organizacija HELP je na području opštine Ljubinje 1. januara ove godine počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2019-2020”.

Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne EVrope, a sufinansira Opština Ljubinje.

Projekat će trajati 24 mjeseca i podržati ukupno 30 korisnika na području opštine Ljubinje. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede.

Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.
Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 15% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima:

SRIJEDA, 20. 02. 2019 U 14 ČASOVA U PROSTORIJAMA DRUŠTVENOG CENTRA U LJUBINJU
ČETVRTAK, 21.02. 2019 U 12 ČASOVA U PROSTORIJAMA MZ UBOSKO
ČETVRTAK, 21. 02. 2019 U 14 i 30 ČASOVA U PROSTORIJAMA MZ KRAJPOLJE
PETAK, 22. 02. 2019 U 10 ČASOVA U PROSTORIJAMA MZ DUBOČICA
PETAK, 22. 02. 2019 U 12 ČASOVA U PROSTORIJAMA DRUŠTVENOG CENTRA U LJUBINJU

Više informacija o projektu može se dobiti i na web stranici http://www.help.org.ba/ ili putem email-a: [email protected]

Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: