Berkovići: Šansa za nezaposlene za pokretanje sopstvene poljoprivredne proizvodnje | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Berkovići: Šansa za nezaposlene za pokretanje sopstvene poljoprivredne proizvodnje

Izvor: opština berkovići/ herceg tv | Datum:11.02.2019.

Njemačka nevladina organizacija Help je na području opštien Berkovići 1. januara ove godine počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2019-2020” .

Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinansira Opština Berkovići.

Projekat će trajati 24 mjeseca i podržati ukupno 30 korisnika na području opštine Berkovići.

Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protivvrijednosti 2.000 evra. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 15% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima:

Više informacija o projektu možete dobiti i na njeb stranici http://www.help.org.ba/ ili e mail-a:[email protected]   


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: