Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje HE Foča i Paunci | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje HE Foča i Paunci

Datum:19.02.2019.

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić i v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović potpisali su danas u Banjaluci Ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju i korištenje hidroelektrana Foča i Paunci na rijeci Drini, opština Foča.
 

Nakon potpisivanja ugovora istaknuto je da je Republika Srbija dala značaj ovom energetskom projektu i iskazala interes da učestvuje u izgradnji ovih hidroelektrana, što je potvrđeno i na posljednjoj zajedničkoj sjednici Mješovitog energetskog komiteta Srbije i Republike Srpske, navedeno je u saopštenju Ministarstarstva energetike i rudarstva.

Ministar Đokić je naglasio da je obaveza Elektroprivrede Republike Srpske da formira koncesiono preduzeće koje će stupiti u ugovorni odnos sa Elektroprivredom Srbije, sa ciljem izgradnje ovih energetskih objekata i dodao da će način realizacije projekta i dalji koraci biti usaglašeni na narednoj sjednici Vlada Republike Srpske i Srbije.

Procijenjena instalisana snaga hidroelektrane Foča je 44,15 megavata, a hidroelektrane Paunci 43,21 megavat. Ukupna procijenjena vrijednost ovih investicija iznosi oko 245 miliona evra. Koncesija je dodijeljena na period od 50 godina, a hidroelektrane će biti izgrađene najkasnije u periodu od šest godina od dana potpisivanja ugovora.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: