Veliki uspjeh vinara iz Srpske na sajmu 'Beovajn' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Veliki uspjeh vinara iz Srpske na sajmu 'Beovajn'

Izvor: Srna | Datum:24.02.2019.

Vinari iz Republike Srpske osvojili su jednu zlatnu i dvije srebrne diplome na 10. Sajmu vina "Beovajn" u Beogradu u izuzetno jakoj konkurenciji regionalnih i svjetskih proizvođača.

Podrum "Aćimović" iz Trebinja dobio je zlatnu diplomu za "Žilavku Aćimović", berba 2018. godine i srebrnu diplomu za "Šardone Aćimović", berba 2017. godine, dok je Podrum porodice Berak iz Trebinja dobio srebrnu diplomu za "Žilavku", berba 2018. godine.

Direktor Predstavnštva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izrazio je zadovoljstvo uspjehom vinara i vinogradara iz Srpske i kao posebno značajno istakao to što su oni dobili priliku da se predstave kupcima iz trećih zemalja.

- Opšta je ocjena da smo napravili odličan posao. Na Beovajnu je iskazan veliki interes za naše proizvođače - rekao je Cicović.

On je podsjetio da Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već petu godinu zaredom predstavlja proizvođače iz Srpske na ovoj manifestaciji, što je doprinijelo njihovoj afirmaciji i omogućilo da potvrde kvalitet svojih proizvoda na tržištu.

Vlasnik podruma "Berak" Aleksandar Berak rekao je Srni da priznanje koje je pripalo njegovoj vinariji poredstavlja veliki podsticaj i "vjetar u leđa" da se razvijaju i dalje.

On je naveo da je u nagrađenu "Žilavku" utkana porodična tradicija duga tri vijeka i ljubav prema hercegovačkoj zemlji.

 - Niko od nas ne razmišlja da napusti Republiku Srpsku, jer smo se uvjerili da možemo živjeti od svog rada, bez obzira na nevolje koje nas mogu zadesiti, kao što je noćašnje nevrijeme - rekao je Berak.

Berak je istakao da je posebno značajno što se njegova vinarija, koja od prošle godine svoje vino izvozi i u Dansku, predstavila potrošačima iz cijelog svijeta.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: