PODRUMI 'VUKOJE 1982' OBJEDINILI ZLATNU MEDITERANSKU OSOVINU | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

PODRUMI 'VUKOJE 1982' OBJEDINILI ZLATNU MEDITERANSKU OSOVINU

Izvor: herceg tv | Datum:01.03.2019.

Podrumi “Vukoje 1982” i ove, kao i prethodnih dvije godine, našli su se među pet osvajača trofeja Bijeli grozd koji se, već petu godinu za redom, dodjeljuje na Međunarodnoj konferenciji o eno-gastro turizmu koju organizuje Udruženje za kulturu stola, G.E.T. iz Zagreba.


Konferencija je bila namijenjena profesionalcima iz eno-gastro i turističkog svijeta svih segmenata: vinarima, proizvođačima delicija, ugostiteljima, trgovcima, touroperatorima, turističkim radnicima, marketinškim agencijama, ulagačima, predstavnicima institucija i svim zainteresovanim iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.
I ove godine konferencija je imala međunarodni karakter, a otvorene rasprave o praksama razvoja vinskog turizma postaju zaštitni znak ove manifestacije koja ima za cilj razvoj i jačanje konkurentnosti vinskog, odnosno eno-gastro turizma kao značajnog faktora za održiv i ravnomjerni razvoj svih krajeva.
Pored podruma “Vukoje 1982”, ovogodišnji dobitnici Bijelog grozda bili su i “Stancija Meneghetti” i “Vuglec Breg” uz Hrvatske, vinarija “Doppler" iz Slovenije i “Chateau Winery Kamnik” iz Makedonije.
Podrumi “Vukoje 1982” su se i na ovoj konferenciji predstavili kao jedina vinarija koja u kontinutitetu bilježi ovakve i slične uspjehe te se već sada jasno pozicionirala u sam vrh vinskog turizma regije.
Uspjeh postignut na ovogodišnjoj G.E.T.-ovoj konferenciji nesumnjivo potvrđuje kontinuitet kvaliteta koji posjeduje ova vinarija, a od ove godine enofilima i gastro ekspertima podrumi “Vukoje 1982” stavljaju na raspolaganje novootvorenu destileriju kao još jedan segment eno-gastro doživljaja.
U tom objektu, u Zasad polju, u jedinstvenom ambijentu hercegovačkog pejzaža, posjetioci će se moći upoznati sa proizvodnjom grozdovih rakija i maslinovog ulja podruma “Vukoje 1982” te uživati u degustaciji ovih potpuno novih proizvoda renomirane vinarije.
Na taj način, Radovan Vukoje, vlasnik “Vukoje 1982”, zaokružuje svoje viđenje degustacione tačke i objedinjuje zlatnu mediteransku osovinu grožđe-vino-rakija-maslina promovišući tako elitnu gastronomsku ponudu koja spremno čeka mnogobrojne gastronome koji će pohoditi ovaj dio Mediterana.
Pored ovg objekta podrumi “Vukoje 1982” posjeduju Vinsku Galeriju na krovu Trebinja, Vinogradarevu kuću u hercegvačkoj Toskani na obalama rijeka Sušice i Trebišnjice te Villa Pergolu od koje je ova priča i krenula 1982. godine.

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: