'Elektro Hercegovini' dodijeljen sertifikat 'bonitet izvrsnosti' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

'Elektro Hercegovini' dodijeljen sertifikat 'bonitet izvrsnosti'

Izvor: RTRS | Datum:06.03.2019.

Međunarodna analitička kuća "Bisnode", sa sjedištem u Stokholmu, dodijelila je preduzeću "Elektro Hercegovina" iz Trebinja setifikat "bonitet izvrsnosti".

Fokus praćenja bilo je poslovanje u svim segmentima, a uzeti su rezultati posljednje tri godine. Elektro Hercegovina godinama sprovodi brojne poslovne mjere, u svim sektorima. 

- Od tehnike za uspješno smanjenje gubitaka, sektora snabdijevanja, veliki procenat naplate, Uprave koja je donosila pravovremene odluke - naveo je izvršni direktor za ekonomske poslove ZP "Elektro Hercegovina" a.d.Trebinje Slavko Dangubić.

Preduzeće je bilo svakodnevno likvidno, nije bilo u blokadi, nema dugovanja i gubitaka. Prioritet investiranja bilo je usmjereno na snabdijevanje postojećih potrošača i stvaranje uslova za priključak novih.

- Investicije u izmještanje mjernih mjesta kupaca, investiranje u nova brojila, smanjenje distributivnih gubitaka. Mi smo 2018.završili sa stepenom gubitaka na mreži od 8,31 odsto, a finansiijski efekat je, kada uzmemo odobrene gubitke od ERS, veći od petsto hiljada maraka - istakao je izvršni direktor za tehn ičke poslove ZP "Elektro Hercegovina" a.d. Trebinje Nebojša Rikalo.

Na drugoj strani je poslovanje sa potrošačima.

Potvrda o bonitetnoj izvrsnosti, u budućnosti, biće svojevrsna ulaznica za ulazak u nove poslovne transakcije, rad sa bankama, nabavci materijala.

- Ako se radi o novim partnerima, dovoljno je pokazati ovo priznanje, ko zna šta je ovaj sertifikat, i nema šta ko da sumnja u poslovanje Elektro Hercegovina - dodao je Dangubić.

Poslovanje se prati kroz berzu i APIF. Kako tvrde u "Elektro Hercegovini", posao je zasnovan na načelima poslovne ispravnosti.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: