Potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju VE Grebak kod Nevesinja | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju VE Grebak kod Nevesinja

Izvor: ekapija.com | Datum:16.04.2019.

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i direktor privrednog društva VE Grebak Nevesinje potpisali su juče, 15. aprila, ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje vjetroelektrane Grebak u opštini Nevesinje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ovom privrednom društvu Vlada Republike Srpske je, u januaru ove godine, dodijelila koncesiju za izgradnju i korištenje vjetroelektrane Grebak u Nevesinju.

Koncesija je dodijeljena na period od 50 godina, a realizovaće se u periodu tri godine.

Ugovorom o koncesiji definisana je instalisana snaga vjetroelektrane Grebak od 49,5 MW, sa planiranom godišnjom proizvodnjom od 130 GWh, a električna energija će se prodavati na tržištu bez mogućnosti ostvarivanja prava na podsticanje proizvedene električne energije.

Koncesionar će, u skladu sa ugovorom, nakon izgradnje vjetroelektrane, u budžet Republike Srpske, plaćati koncesionu naknadu u iznosu od 0,0055 KM/KWh, od čega će 95% sredstava biti usmjereno u budžet opštine Nevesinje.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: