Počinje rekonstrukcija bazena u Bregovima – HET izdvojio 300.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Počinje rekonstrukcija bazena u Bregovima – HET izdvojio 300.000 KM

Izvor: Hercegovina Press | Datum:16.05.2019.

ZP Hidroelektrane na Trebišnjici su na inicijativu Gradske uprave i JU „Bazeni Trebinje“ donijeli odluku da se izvrši kompletna rekonstrukcija bazena u Bregovima.

Omiljeno kupalište Trebinjaca na kojem je ulaz besplatan je u jako lošem stanju. Došlo je do velikih pukotina i erozije betonske podloge, te oštećenja koja mogu da dovedu do povreda kupača.

Bazen je izgrađen 1980. godine i od tada osim tekućeg održavanja, čišćenja i uređenja zelenih površina, nije vršeno investiciono održavanje.

Iako je ovo izuzetno teška godina za HET, zbog ispada HE Dubrovnika, odlučili smo da prioritet u investicijama damo rekonstrukciji ovog kupališta koje je besplatno za sve naše građane, i priorodna je oaza mira i relaksacije. Kada smo vidjeli da je bazen jako zapušten i nebezbjedan za kupače, dogovorili smo da sanacija bude započeta što prije, a kupalište spremno za predstojeću sezonu“, rekao je Hercegovina Press-u Ilija Tamindžija izvršni direktor za proizvodnju HET.

Odluka o rekonstrukciji donijeta je i jer je izvođač radova na zatvorenom bazenu Integral inžinjering prihvatio da sam snosi troškove sanacije ovog objekata koji je stradao u februarskom nevremenu, pa je HET–u ostalo prostora da realizuje druge investicije.

Radovi u Bregovima počinju u narednih nekoliko dana, a vrijednost investicije je oko 300.000 KM. Izvođač je „ABV SISTEM“ d.o.o. Trebinje, a nadzor nad realizacijom radova vršiće Služba građevinskog nadzora HET-a.

Na osnovu prethodno urađenog elaborata sanacionih radova, predviđena je sanacija betonskih površina obloge i sanacija temeljnih odvoda (ispusnih šahtova i stavljanje u funkciju odvodnih cijevi), kao i sanacija vertikalnog AB zida do šetališta.

Predviđeni su i odgovarajući pripremni radovi pražnjenja i čišćenja bazena, kao i završni radovi.

Kako bi ugođaj kupača na bazenu bio potpun, HET je odlučio da se stave i ofarbaju nove klupe, uredi ograda, i naprave stepenice za ulazak u bazen.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: