Poreska uprava pustila u rad 'e-PURS' aplikaciju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Poreska uprava pustila u rad 'e-PURS' aplikaciju

Izvor: SRNA | Datum:07.06.2019.

Poreska uprava Republike Srpske pustila je u rad "android" mobilnu "e-PURS" aplikaciju i na taj način omogućila poreskim obveznicima da mobilnim uređajem na vrlo jednostavan i brz način pristupe svojim poreskim evidencijama.


Ova nova elektronska usluga uvedena je sa ciljem dalje modernizacije poslovanja Poreske uprave i unapređenja usluga poreskim obveznicima.

Mobilni uređaji su u Srpskoj preuzeli primat od računara zbog efikasnosti korištenja elektronskih servisa, a s obzirom na to i očekivanja korisnika mobilnih uređaja su takva da od svih davalaca usluga očekuju da svoje poslovanje preusmjere na mobilne aplikacije, što je Poreska uprava Srpske u ovom konkretnom slučaju i učinila, saopšteno je iz Poreske uprave.

Ovom novom uslugom Poreska uprava je omogućila svim poreskim obveznicima koji su registrovani u sistemu "Elektronske usluge" da mogu imati blagovremeni uvid u svoje poreske evidencije.

Korištenjem ove mobilne aplikacije poreski obveznici mogu da pregledaju svoje poreske evidencije i dobiju potrebne instrukcije kako i kada da izvrše svoje obaveze i uplate, zatim da imaju jasan uvid u istoriju svojih zaposlenja, ali i da jednostavno dođu do informacije o svojim prijavljenim platama.

Korištenje i preuzimanje ove aplikacije Poreske uprave je u potpunosti besplatno, a aplikacija se može preuzeti sa "gugl prodavnice" upisom naziva aplikacije - "e-PURS".

Aplikacija se može preuzeti i skeniranjem date bar kod oznake.

Preduslov za korištenje ove aplikacije je registracija na sistem "Elektronskih usluga" koja se obavlja na šalteru Poreske uprave podnošenjem zahtjeva koji se nalazi na sajtu ove uprave eusluge.poreskaupravars.org. 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: