'Henkel' u Bileći ispunio planiranu proizvodnju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

'Henkel' u Bileći ispunio planiranu proizvodnju

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:15.06.2019.

Fabrika "Henkel" u Bileći za prvih pet mjeseci ove godine ispunila je plan proizvodnje, čime je nastavila dobru praksu iz prošle godine, rekao je Srni Savo Rikalo, direktor ove fabrike koja se bavi proizvodnjom suvih cementnih proizvoda za lijepljenje pločica i fasada poznatog brenda "Ceresit".


 - U prošloj godini opravdali smo sva očekivanja i ispunili plan, a sa dobrom praksom smo nastavili i ove godine, pa je u prvih pet mjeseci ispunjena planirana proizvodnja, a težimo da tako i ostane - kaže Rikalo.

On ističe da iz Fabrike "Henkel" u Bileći cemetnim proizvodima snabdijevaju tržište BiH, ali i Hrvatske, Crne Gore i Albanije.

Direktor "Henkela" kaže da na proizvodnoj lokaciji ove fabrike u Bileći radi dvadesetak radnika, a proširenje kapaciteta direktno zavisi od potreba tržišta koje snabdijevaju.

On je ocijenio da je geografski položaj Bileće izuzetno pogodan za poslovanje "Henkela" s obzirom da je tržište gdje se plasiraju proizvodi blizu, a fabrika je u neposrednoj blizini kamenoloma iz koga dobijaju baznu sirovinu za proizvode.

- U Bileći se nalazi dobavljač veoma važne sirovine - mljevenog kalcijum karbonata, dok manji dio potrebnih sirovina uvozimo iz inostranstva - kaže Rikalo.

On napominje da korporativna kultura poslovanja ove kompanije širom svijeta, pa tako i u BiH, podrazumijeva društveno odgovorno poslovanje, a vode računa i o očuvanju životne sredine.

- Fabrika u Bileći je sagrađena prema svim standardima održivog poslovanja i ispunjava sve norme sa ciljem očuvanja životne sredine, kao što su na primjer ulaganje u filterske jedinice za prečišćavanje vazduha i vode, kao i odvajanje papirnog, najlonskog, drvenog, građevinskog i elektronskog otpada - naveo je Rikalo.

On je podsjetio da je kompanija "Henkel" u Bileći investicija vrijedna devet miliona evra, te izrazio uvjerenje da uspješno poslovanje ove fabrike od 2015. godine, kada je osnovana, do danas doprinosi ukupnom razvoju ekonomije Bileće.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: