TE Gacko: Remontni radovi privedeni kraju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

TE Gacko: Remontni radovi privedeni kraju

Izvor: Radio Gacko | Datum:20.06.2019.

Remontni radovi na postrojenju TE Gacko bliže se kraju, a prva potpala može se očekivati u nedjelju 23. juna ili u noći između nedjelje i ponedjeljka, potvrdio je rukovodilac TE „Gacko“ Dragan Pušara.

„Generalno smatramo da je remont kvalitetno urađen i očekujemo stabilan rad Termoelektrane u narednom periodu“, kaže Pušara.

Remontni radovi su počeli 1. aprila, a obim poslova je bio veliki jer su umjesto kapitalnog remonta 2017. godine rađeni godišnji remonti, zbog čega je blok knjižio veći broj zastoja u radu. Za nekoliko mjeseci trebali bi stići i izvještaji i labaratorijske analize kada je u pitanju razvoj i dalja strategija bloka, a sa svih kritičnih mjesta prvenstveno kada je u pitanju stanje metala, paravoda turbine i cijevnog sistema uzeti su uzorci.

Najprije je urađena demontaža opreme, defektizacija svih segmenata, a potom je izvršena sanacija uočenih nedostataka. Na sreću nije bilo problema koji se nisu mogli riješiti sa postojećim firmama i kapacitetima.

Pušara ističe da je obim poslova bio povećan i to u djelu turbinskog postrojenja i turbo agregata. Povećanje poslova nije se odrazilo na planiranu sumu remontnih radova od 18,5 miliona maraka.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: