ERS-Nastavljamo investicioni ciklus uz smanjenje investicionih troškova | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

ERS-Nastavljamo investicioni ciklus uz smanjenje investicionih troškova

Izvor: ERS | Datum:17.07.2019.

Elektroprivreda Republike Srpske /ERS/ nastaviće sa investicionim ciklusom koji je započet kroz ulaganja u nove proizvodne objekte, prvenstveno u one iz obnovljivih izvora energije, dok će svi tekući troškovi biti smanjeni, rekao je direktor ovog preduzeća Luka Petrović.


Petrović je, nakon kolegijuma direktora preduzeća iz sistema ERS-a, istakao da je u 2019. godini predviđeno sprovođenje projekata revitalizacije dvije termoelektrane i nabavka mehanizacije za njihove potrebe, što treba da omogući njihovo efikasnije poslovanje.

„Jedan od prioriteta biće i završetak tunela Fatničko polje-Bileća, kako bi mogla da započne izgradnja hidroelektrane ‘Bileća'“, naveo je Petrović.

On je istakao da će se posebna pažnja posvetiti i ulaganjima u elektro mrežu, s ciljem smanjenja distributivnih gubitaka, koji na nivou ERS-a iznose 10,65 odsto.

„Isto tako, radiće se i na povećanju stope naplativosti potraživanja, gdje će svaka trafo stanica biti mjerno mjesto“, dodao je Petrović.

Zaključak kolegijuma direktora je, pojasnio je Petrović, da se u što skorijem periodu donese rebalans proizvodnje na nivou ERS-a, koji će podržati investicioni ciklus ovog preduzeća.

„Ovaj rebalans neophodan je zbog značajnog smanjenja prihoda koji su nastali uslijed nefunkcionisanja HE ‘Dubrovnik'“, kazao je Petrović.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: