Agrarni fond: Nabavljena oprema za ispitivanje nutritivnih vrijednosti hrane | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Agrarni fond: Nabavljena oprema za ispitivanje nutritivnih vrijednosti hrane

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.07.2019.

Agrarni fond grada Trebinja ovih dana nabavio je opremu za ispitivanje nutritivnih vrijednosti hrane, u vrijednosti od 60 hiljada KM.

Prema riječima Veselina Dutine, direktora Agrarnog fonda grada Trebinja, cjelokupna oprema biće ustupljena Institutu za javno zdravstvo RS, odjeljenju u Trebinju, koji je i do sada  besplatno obavljao analize proizvedene hrane za proizvođače, saradnike Agrarnog fonda.

„Ovim je zaokružena jedna, za nas itekako važna cjelina, i proizvodi naših kooperanata će zadovoljavati neophodne visoke kriterijume, čime će biti omogućen i izvoz hrane u zemlje Evropske unije“, kazao je Dutina za Radio Trebinje.

On je izrazio zahvalnost Elektroprivredi RS, Gradu Trebinju, Hidroelektranama na Trebišnjici i Hidroelektrani Dabar, koji su omogućili nabavku ove vrijedne opreme.

Agrarni fond će zajedno sa Gradom Trebinjem i Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća u narednom periodu realizovati i projekat nabavke opreme za rasadnik.

„Uvjereni smo da ćemo od iduće godine proizvoditi sopstveni rasad povrća, kao i sadnice mediteranskih kultura – masline, nara i smokve“, ističe Dutina i naglašava da je – iako je nevrijeme početkom ove godine uništilo jedan plastenik – planirana izgradnja i stavljanje u puni pogon još tri plastenika, od čega su dva nabavljena uz pomoć njemačke ambasade u BiH.




Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: