UPDATE: Energetska budućnost Zapadnog Balkana u fokusu prvog Samita energetike Trebinje – SET 2020. | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

UPDATE: Energetska budućnost Zapadnog Balkana u fokusu prvog Samita energetike Trebinje – SET 2020.

Izvor: Sponzorisana objava/ https://balkangreenenergynews.com | Datum:21.08.2019.

Samit energetike Trebinje – SET 2020. svoje prvo izdanje, koje će se održati 5. i 6. marta 2020. godine, posvetiće energetskoj budućnosti Zapadnog Balkana i potencijalima energetskog sektora Republike Srpske. Stručnjaci, investitori, predstavnici nevladinog sektora i međunarodnih institucija, ali i donosioci odluka, imaće priliku da razgovaraju o energetskoj geopolitičkoj perspektivi regiona, obnovljivim izvorima energije (OIE), pametnoj energetici i energetskoj efikasnosti.


Samit, koji organizuje SET Trebinje u saradnji sa Elektroprivredom Republike Srpske (ERS) i Gradom Trebinjem, biće prilika da investitori i ostali zainteresovani, iz prve ruke dobiju informaciju o projektima u Bosni i Hercegovini, novom zakonodavnom okviru, kao i da se sretnu sa lokalnim donosiocima odluka.

Aleksandar Branković, direktor firme SET, kaže za Balkan Green Energy News da je Samit energetike Trebinje – SET 2020. planiran kao dvodnevna stručna konferencija o poslednjim dostignućima i projektima iz oblasti energetike i energetske efikasnosti u Republici Srpskoj i regionu.

Samit će biti prilika da investitori iz prve ruke dobiju informaciju o projektima u BiH, novom zakonodavnom okviru, kao i da se sretnu sa lokalnim donosiocima odluka.

Cilj Samita je, kako navodi, predstavljanje dobre prakse, privlačenje stranih investicija i prezentacija stručnih i prirodnih potencijala Elektroprivrede Republike Srpske i regiona.

“Najavljen je dolazak regionalnih ministara energetike koji će na plenarnoj sesiji govoriti o energetskim geopolitičkim perspektivama, a očekujemo potvrdu dolaska i najviših zvaničnika država regiona”, naveo je Branković.

Prvog dana samita planirana je plenarna sesija Regionalna energetska geopolitička perspektiva i tri panela: Sigurnost snabdevanja energijom regiona, Stanje tržišta energije jugoistočne Evrope i Šema finansiranja energetske efikasnosti u JIE (ceo program možete videti ovde).

Drugi dan će obeležiti panel o budućnosti OIE na Zapadnom Balkanu, na kojem će se razgovarati o njihovim prednostima i nedostacima u odnosu na fosilna goriva, dok se veoma zanimljive diskusije očekuju na panelima o digitalizaciji mreža i gradova, kao i o novim rešenjima za sisteme daljinskog grejanja.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: