'Vukoje' i 'Vitinka' na gastronomskom i vinskom spektaklu u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

'Vukoje' i 'Vitinka' na gastronomskom i vinskom spektaklu u Beogradu

Izvor: SRNA | Datum:06.09.2019.

Trodnevna turistička i privredna manifestacija "Siđi do reke" počela je danas u Beogradu, a očekuje se učešće pedesetak izlagača iz Srbije i regiona, među kojima su i vinarija "Vukoje" iz Trebinja i kompanija "Vitinka" iz Kozluka, kod Zvornika.


Cilj gastronomskog i vinskog festivala je promocija privrede Srbije, prije svega u oblasti proizvodnje hrane i domaćih vina, kao i turističkih potencijala Beograda, saopštili su organizatori na konferenciji za novinare.

Predstavnik kompanije "Vitinka" Tamara Tomić rekla je da će ta kompanija, koja je lider na području BiH, predstaviti svoja bezalkoholna pića i izvorske vode.

- Naše proizvode možete kupiti na području BiH i Crne Gore, ali zahvaljujući i učešću na novosadskom poljoprivrednom sajmu, a evo i sada na ovom festivalu, upoznajemo tržište Srbije sa našim proizvodima...što je neki put da uđemo na tržište Srbije - rekla je ona.

Predstavnik vinarije "Vukoje" u Beogradu Nenad Vučjak rekao je Srni da će se ta vinarija predstaviti svojim dobro poznatim proizvodima iz prošlogodišnje berbe.

- Pokušavamo da osvojimo što više srca malo vinima pretrpanog Beograda, koji ipak treba da zna da su vranac i žilavka sorte koje su se odavno koristile u Beogradu i da treba i dalje da se koriste - rekao je on.

Centralni događaj u okviru manifestacije je gastronomski i vinski spektakl koji će biti održan u nedjelju, 8. septembra, na Sava promenadi uz bogat zabavni program.

Festival je počeo danas, vinskim defileom u centru Beograda tokom koga su dobošari, plesači, trubači i folklorna društva najavile manifestaciju.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: