ERS: U novembru prvi poziv za dobrovoljni odlazak, uz stimulativne otpremnine | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

ERS: U novembru prvi poziv za dobrovoljni odlazak, uz stimulativne otpremnine

Izvor: SRNA | Datum:01.11.2019.

Višak zaposlenih u „Elektroprivredi Republike Srpske“ /ERS/ biće socijalno zbrinut kroz četiri talasa stimulativnih otpremina koje će biti veće od predviđenih kolektivnim ugovorom i ponuđene već od 15. novembra, saopšteno je iz „Elektroprivrede“.

Odluka o neophodnosti smanjenja broja zaposlenih za 15 odsto donesena je na osnovu rezultata analize broja zaposlenih i njihove kvalifikacione strukture, dodaje se u saopštenju.

Ključna promjena koju donosi aktuelna reorganizacija elektrodistributivnih preduzeća u Srpskoj je razdvajanje djelatnosti distribucije i snabdijevanja u posebne privredne subjekte koji će funkcionisati na strukovnim principima uz daleko efikasnije poslovanje u odnosu na dosadašnju praksu, istakli su juče u Banjaluci čelnici ERS-a, „Elektrokrajine“ Banjaluka, te stručnjak angažovane konsultantske kompanije u obraćanju članovima Uprave, rukovodiocima radnih jednica, poslovnica, sektora i službi „Elektrokrajine“.

Vršilac dužnosti generalnog direktora ERS-a Luka Petrović i v.d. direktora „Elektrokrajine“ Dragan Čavić upoznali su prisutne da je proces reorganizacije nametnut otvaranjem tržišta električne energije i potrebom da se preduzaća pripreme za uspješno poslovanje u izmijenjenim uslovima.

Razdvajanje tržišnih i netržišnih djelatnosti u elektroenergetskom sektoru obaveza je koja proizilazi ne samo iz obavezujućih energetskih paketa EU, nego i iz zakona o električnoj energiji koji je u postupku usvajanja.

Vođa konsultantskog tima iz kompanije „Prajsvoterhauskupers“ /PricewaterhouseCoopers – PwC/ Mislav Slade-Šilović upoznao je menadžment „Elektrokrajine“ sa detaljima odabranog modela organizovanja i funkcionisanja budućih pet operatora distributivnog sistema, kao i novog preduzeća za javno snabdijevanje na nivou Republike Srpske koji će početi sa radom 1. januara 2021. godine.Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: