Predstavnice Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske u posjeti Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Predstavnice Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske u posjeti Bileći

Izvor: Radio Bileća | Datum:21.11.2019.

Predstavnice Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, pomoćnik ministra za industriju mr Sonja Tovilović i načelnica Odjeljenja za industriju Zorica Ljepojević razgovarale su u Bileći sa menadžerom Opštine Mihajlom Vujovićem.

Cilj sastanka je bio nalaženje načina za rješavanje daljeg statusa preduzeća „Trenteks“ koje je organizovalo tekstilnu proizvodnju u pogonima preduzeća „Nikola Tesla“ ili pogonima „Biteksa“.

„Plan je da se izvrši popis inventara koji je u vlasništvu „Biteksa“ a koji koristi „ Trenteks“, kao i da se nađe način za sklapanje novog ugovora koji bi regulisao grupisanje proizvodnje u „Trenteksu“ kako bi se stvorio prostor za eventualno dovođenje novih ulagača za dodatnu proizvodnju, kako u tekstilnoj industriji, tako i u nekoj drugoj proizvodnji.“, rekao je menadžer Opštine Mihajlo Vujović.

Na satanku je zaključeno i da je „Biteks“ vlasnik vrijednih mašina koje je potrebno sačuvati i spriječiti njihovo moguće propadanje.

Sastanku su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora „Biteksa“Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: