Distributivna preduzeća usaglasila pravilnik o stimulativnim otpremninama | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Distributivna preduzeća usaglasila pravilnik o stimulativnim otpremninama

Izvor: SRNA | Datum:29.11.2019.

Uprave distributivnih preduzeća Mješovitog holdinga "Elektroprivreda Republike Srpske" /ERS/ na sastanku održanom u matičnom preduzeću u Banjaluci utvrdile su smjernice za izradu konačanog pravilnika o stimulativnim otpremninama koji će biti usvojen na organima svakog preduzeća u narednih nekoliko dana, saopšteno je iz Službe za informisanje ovog preduzeća.


U saopštenje se navodi da se ovim pravilnikom daje mogućnost dobrovoljnog odlaska radnika uz značajno veće nadoknade u odnosu na važeći kolektivni ugovor i Zakon o radu.

Iz ERS-a ističu da je, uvažavajući poslovanje distributivnih preduzeća, u narednim godinama usaglašen najveći mogući finansijski okvir sredstava koja mogu da se izdvoje za stimulativne otpremnine.

"Reorganizacija je veoma važan korak za 'Elektroprivredu Republike Srpske' i svjesni smo činjenice da sami moramo uspješno sprovesti taj proces do kraja s ciljem efikasnijeg poslovanja i boljeg pozicioniranja ovog preduzeća na regionalnom tržištu električne energije", poručuju iz ERS-a.Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: