Opština Bileća i Garantni fond RS potpisali protokol o saradnji | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Opština Bileća i Garantni fond RS potpisali protokol o saradnji

Izvor: OPŠTINA BILEĆA | Datum:30.11.2019.

Predstavnici opštine Bileća potpisali su sa direktorom Garantnog fonda Republike Srspske Radivojem Krčmarom protokol o saradnji.
 

Potpisanim protokolom biće proširena mreža podrške različitim projektima na području opštine Bileća, kao i nove mogućnosti privrednicima u vidu garancije prilikom kreditnih zaduženja.
 
„Fond je osnovan radi pružanja podrške razvoju preduzetništva kroz olakšanje pristupa finansijskim sredstvima neophodnim za poslovne aktivnosti preduzetnika u Republici Srpskoj. Zadovoljan sam današnjim sastankom u Bileći i iskreno se nadam da ćemo kao institucija obezbjediti podršku razvoju malih i srednjih preduzeća kada je u pitanju pristup finansijskim sredstvima kod banaka i drugih finansijskih organizacija koje podržavaju firme iz oblasti industrije , poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva“, istakao je direktor Garantnog fonda Republike Srspske Radivoje Krčmar.
 
Garantni fond je osnovan radi podrške razvoju preduzetništva kroz olakšavanje pristupa finansijskim sredstvima, a djelatnost Fonda je izdavanje svih vrsta garancija, supergarancija i kontragarancija za obezbjeđivanje dijela obaveze po kreditu ili drugoj finansijskoj obavezi.
 
„Želim da istaknem zahvalnost direktoru Fonda i njegovim saradnicima koji su izdvojili vrijeme da posjete našu opštinu i da ostvarimo ovu našu današnju saradnju. Mogućnosti koje nudi fond su zaista dobre i nadam se da će pomoći preduzetnicima u našoj opštini. Nadam se da je ovo samo početak naše saradnje i da će u budućnosti doći do konkretnih ugovora na obostrano zadovoljstvo potpisnika protokola o saradnji“, izjavio je Zamjenik načelnika opštine Bileća Milorad Radović.
 
Predstavnici Garantnog fonda Republike Srspske posjetili su i Mljekaru „Pađeni“ sa kojom su potpisali protokol o saradnji.
 
Garantni fond čiji je osnivač Vlada Republike Srpske ima potpisan ugovor o saradnji sa svim bankama koje imaju dozvolu Agencije za bankarstvo.
 
Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: