VIŠKOVIĆ, ĐOKIĆ I PETROVIĆ U KINI: Pregovori o izgradnji tri elektrane i aerodroma u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

VIŠKOVIĆ, ĐOKIĆ I PETROVIĆ U KINI: Pregovori o izgradnji tri elektrane i aerodroma u Trebinju

Izvor: http://topportal.info/ | Datum:04.12.2019.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković tokom trodnevne posjete Kini održaće više sastanaka u Pekingu sa predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering /AVIK/, koja je zainteresovana da sa Vladom Srpske partnerski realizuje velike projekte u energetici i drugim oblastima.

Višković će posjetiti i Industrijsku i komercijalnu banku Kine, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Zajedno sa Viškovićem u posjeti Kini borave ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Đokić je juče rekao da su kineski partneri zainteresovani za saradnju u oblasti energetike, konkretno za izgradnju hidroelektrana u Srpskoj, te da se očekuje i njihov pozitivan stav za izgradnju jedne cementare i fabrike cijevi posebne namjene.

– Potpisaćemo i memorandum o zajedničkom radu na izradi studije za izgradnju aerodroma u Trebinju – izjavio je Đokić za Radio Republike Srpske.

Delegacija Vlade Srpske trebalo bi da sa kineskim partnerima potpiše ugovor o izgradnji tri hidroelektrane. Ulaganja bi trebalo da počnu sljedeće godine u prvom kvartalu, a investicija sa ostalim projektima, osim energetike, iznosila bi najmanje 170 miliona KM.

Ulaganja bi trebalo da počnu sljedeće godine u prvom kvartalu, a investicija sa ostalim projektima, osim energetike, iznosila bi najmanje 170 miliona KM.

Teme sastanaka biće i mogućnosti da se u Ugljeviku izgradi cementara, koja bi zapošljavala 300 radnika, kao i posebna fabrika cijevi u Foči, sa 40 zaposlenih.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je za Radio Republike Srpske da će delegacija Srpske imati priliku da razgovara sa zvaničnicima Kine i predstavnicima kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srpsku.

On je naveo da su kineski partneri zainteresovani za ulaganja u oblast energetike, ali i druge oblasti industrije.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: