TE Ugljevik: Pušteno u probni rad postrojenje za odsumporavanje | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

TE Ugljevik: Pušteno u probni rad postrojenje za odsumporavanje

Izvor: RTRS | Datum:05.12.2019.

Postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova u Termoelektrani Ugljevik pušteno je u probni rad. Izgradnjom ovog postrojenja vrijednog 80 miliona evra, ova termoelektrana, kad je u pitanju zaštita životne sredine, postaje najčistija u regionu. Istovremeno, RiTE Ugljevik danas je domaćin međunardnog naučnog skupa o značaju i perspektivama uglja u uslovima ekonomske tranzicije.
 

Projektni menadžer za izgradnju sistema odsumporavanja Zlatko Malović rekao je da je to kruna napora koje su u ovaj važan projekat uložili preduzeće i "Elektroprivreda Republike Srpske", uz vrlo povoljan kredit Vlade Japana i sa japanskim konzorcijumom "Micubiši Hitači pauer sistem" kao izvođačem.

- Završetkom ovog projekta otklonjene su sve potencijalne opasnosti koje su rasle sa zaoštravanjem legislative po pitanju ekologije, u odnosu na ugovorne obaveze prema Evropskoj energetskoj zajednici i domaćoj legislativi - istakao je Malović.

On je naveo da će emisija štetnih zagađujućih materija u RiTE "Ugljevik" biti smanjena za minimalno 80 puta i zadovoljiti najstrože evropske direktive u ovoj oblasti.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: