EU4Business: 100 HILJADA EVRA PO PROJEKTU za inovativna preduzeća, sutra informativni sastanak o javnom pozivu | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

EU4Business: 100 HILJADA EVRA PO PROJEKTU za inovativna preduzeća, sutra informativni sastanak o javnom pozivu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.12.2019.

U Trebinju će sutra biti održan informativni sastanak o programu podrške mikro, malim i srednjim preduzećima koja žele da povećaju konkurentnost inovacijama u razvoju proizvoda ili usluga.

Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje inovativnih kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća objavljen je 28. novembra, u okviru projekta „EU for biznis“ (EU4Business), koji do marta 2022. godine zajedno provode organizacije GIZ, ILO i UNDP.

Fond od milion i po evra bespovratnih sredstava u okviru projekta EU4Business dostupan je za projekte koji povećavaju konkurentnost mikro, malih i srednjih preduzeća kroz inovacije u oblasti razvoja proizvoda ili usluga, te pred-produkciji, proizvodnji i post-produkciji, na primjer - kroz upotrebu opreme na višem tehnološkom nivou, uvođenje standarda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i radnika...

Na ovaj poziv mogu aplicirati pravna lica iz BiH koja pripadaju kategoriji mikro, malih i srednjih preduzeća, a iznos bespovratnih sredstava je 100.000 evra po projektu.

Projektne ideje moraju se odnositi na oblast metaloprerađivačke i mašinske industrija, te drvoprerade.

Preduzeća registrovana u sektorima plastike i elektroindustrije su prihvatljiva ukoliko provode projekte u metaloprerađivačkoj i mašinskoj industriji, a takođe i preduzeća koja posluju u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija - ako kandiduju projekte u ciljanim sektorima.

Kako je navedeno u javnom pozivu, rezultati će se mjeriti povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija kod podržanih preduzeća.

Svi kvalifikovani učesnici javnog poziva treba da podnesu svoje prijave najkasnije do ponedjeljka, 3. februara 2020. godine, do 16 časova.

Sastanak u hotelu „Leotar“ sutra počinje u 11 časova.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: