Rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske

Izvor: RTRS | Foto: SRNA | Datum:10.12.2019.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da rast agrarnog budžeta prati rast ukupnog budžeta Srpske.


 Pašalić je istakao bi agrarni budžet u narednoj godini trebalo da iznosi 75 miliona maraka, za četiri miliona maraka više nego u ovoj.

- Najveći rast budžeta vezan je za povećanje plata u narednoj godini, oko stotinu miliona maraka. U planu su i druga povećanja, jer će već početkom naredne godine biti potrebe i za povećanje penzija - rekao je Pašalić danas novinarima u Kobatovcima kod Laktaša.

On je pojasnio da je stav Vlade da većina sredstava bude usmjerena na povećanje plata i da, s druge strane, bude rasterećena privreda smanjenjem poreza.

Pašalić je istakao da će to dati puni efekat u narednoj godini, ne samo kada se govori o budžetskim potrošačima, već i u realnom sektoru.Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: