USPJEŠAN RAD TE GACKO: Ispunili godišnji plan proizvodnje, na deponiji dovoljno uglja | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

USPJEŠAN RAD TE GACKO: Ispunili godišnji plan proizvodnje, na deponiji dovoljno uglja

Izvor: Hercegovina Pres | Foto: Hercegovina Pres | Datum:27.12.2019.

Termoelektrana /TE/ Gacko ispunila je 26. decembra plan  proizvodnje  električne energije  za 2019. godinu od 1.344 gigavat sati / GWh/  na pragu elektrane, a do kraja godine se očekuje  da će u značajnoj mjeri  biti prebačeni i mjesečni i godišnji plan.

Izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj TE Gacko Đorđo Milović je istakao da je ranije ispunjenje plana proizvodnje električne energije  ostvareno, uglavnom, zahvaljujući kvalitetno odrađenom kapitalnom remontu  u ovoj godini što je rezultovalo povećanjem  prosječne snage termoelektrane.

Prema Milovićevim riječima do kraja godine se očekuje da će biti ostvareno  6.500 sati rada TE Gacko što je takođe značajan rezultat s obzirom  da je kapitalni remont trajao 85 dana.

„Ovu godinu karakteriše i mali broj zastoja bloka TE Gacko, svega 12, što je mnogo ispod dosadašnjeg višegodišnjeg  prosjeka kao i najduži rad bloka  bez zastoja u trajanju od 105 dana“, istakao je Milović.

On je napomenuo i da proizvodnja uglja teče nesmetano i planiranom dinamikom, što garantuje stabilan rad bloka TE i u narednom periodu,  te naglasio da se trenutno  na deponiji nalazi oko 100.000 tona uglja.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: