Pašalić: Nova tri strateška dokumenta za efikasniju proizvodnju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Pašalić: Nova tri strateška dokumenta za efikasniju proizvodnju

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:15.01.2020.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da će tokom ove godine u paketu biti donesena tri dokumenta, i to izmjene Zakona o poljoprivredi, Zakona o podsticajima, te novi strateški plan, koji će omogućiti efikasniji sistem poljoprivredne proizvodnje.

 


"Moramo da regulišemo sistem poljoprivrednih podsticaja da bi naše poljoprivredne proizvođače na vrijeme informisali šta ćemo tu u nekom dužem vremenskom periodu da finansiramo", rekao je Pašalić za "Alternativnu televiziju".

On je istakao da se želi donijeti određena izvijesnost u poljoprivrednoj proizvodnji i da se dodatno riješi status udruženja poljoprivrednika.

Pašalić je naveo da je agrarni budžet za ovu godinu 75 miliona KM i da će u njegovoj raspodjeli prioritet i dalje biti kapitalne investicije.

Iz Saveza poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske podržavaju namjere resornog ministarstva, a i ranije su upućivali zvanične inicijative da se donese zakonsko rješenje o podsticajima, jer bi time bio trasiran put, posebno mladim poljoprivrednicima.



Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: