Berkovići: Obavještenje za poljoprivredne proizvođače | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Berkovići: Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

Izvor: Opština Berkovići | Foto: Opština Berkovići | Datum:12.02.2020.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske  u skladu sa Uredbom o registraciji PG, poziva sva registrovana poljoprivredna gazdinstva da do 15. maja tekuće godine izvrše obavezu redovnog godišnjeg ažuriranja podataka o usjevima/zasadima i stočnom fondu u tekućoj godini.

Pored ažuriranja podataka poljoprivredna gazdinstva imaju obavezu da prijave doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje kao i da uplate naknadu za protivgradnu zaštitu za 2019. godinu.

Gazdinstva koja u propisanom  roku ne budu izvršila ažuriranje podataka, prijavila doprinose i uplatila naknadu za protivgradnu zaštitu dobiće pasivan status u Registru gazdinstava i Registru korisnika, što znači da neće moći ostvariti bilo kakva prava po osnovu Pravilnika  do kraja tekuće godine.

Ažuriranje podataka se vrši u poslovnici APIF-a.

Prijava doprinosa i obračun za uplatu protivgradne zaštite se vrši u Poreskoj upravi Republike Srpske, područna jedinica Ljubinje, kancelarija Berkovići, za protivgradnu zaštitu do 10. marta, a za doprinose do 31.marta  2020. godine


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: