U Nevesinju predstavljen IFADOV projekat za proizvođače povrća | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

U Nevesinju predstavljen IFADOV projekat za proizvođače povrća

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.02.2020.

U Društvenom centru opštine Nevesinje danas su predstavnici Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) održali sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima, a tema je bila „ Proizvodnja povrća na otvorenom i u zaštićenom području“.

Predavanje su održali Borislav Milivojević, šef područne jedinice Trebinje, Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, Bojan Grahovac, IFAD konsultant i Miloš Kravić iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača nevesinjskog krompira, koje je i lider ovog projekta.

Proizvođačima je objašnjena struktura finansiranja IFAD projekta , uslovi i olakšice, i uzgoj kultura kao što su krompir, crveni luk, kupus, te plasteničko povrće.

Start paket će biti najviše za 5 dunuma obradivog zemljišta, a konačna cijena bi trebalo da se potvrdi u narednih nekoliko dana.

IFAD podržava siromašne kategorije, odnosno uslov je da primanje po članu porodice bude ispod 500 KM na mjesečnom nivou, bez obzira da li je poljoprivredno gazdinstvo registrovano.

Grahovac je najavio da će biti objavljen javni poziv za sve poljoprivrednike, a zainteresovani mogu da se prijve najkasnije do 19. februara u kancelariji Ministarstva poljoprivrede (Stara opština).

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: