Nevesinjski krompir na korak je od dobijanja oznake zaštite geografskog porijekla | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Nevesinjski krompir na korak je od dobijanja oznake zaštite geografskog porijekla

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:14.02.2020.

Nevesinjski kromir na korak je od dobijanja oznake zaštite geografskog porijekla, čime će Hercegovina dobiti prvi sertifikovani proizvod.

U Službenom glasniku BiH juče je objavljeno Obavještenje o zahtjevu za registraciju naziva „Nevesinjski krompir“ zaštićenom oznakom geografskog porijekla, a na službenoj web-stranici Agencije za hranu objavljena je specifikacija prehrambenog proizvoda

U skladu sa Pravilnikom o sistemima kvaliteta za prehrambene proizvode, započeo je rok od dva mjeseca kada se mogu uložiti eventualni prigovori na objavljeni zahtjev, tako da bi čitava procedura mogla biti završena već u aprilu ove godine.

Opština Nevesinje je pokrenula proces zaštite nevesinjskog krompira kao proizvoda prepoznatljivog georafskog porijekla i originalnosti 2017. godine. Potom je osnivano i Udruženje proizvođača nevesinjskog krompira sa zajedničkim ciljem da ovaj prehrambeni proizvod dobije zaštićenu proizvodnu oznaku u BiH.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: