Saznajemo – Više od 730 radnika podnijelo zahtjev za stimulativnu otpremninu u ERS!? | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Saznajemo – Više od 730 radnika podnijelo zahtjev za stimulativnu otpremninu u ERS!?

Izvor: Rejting.info | Foto: Rejting.info | Datum:21.02.2020.

Više od 730 radnika podnijelo je zahtjev za dobrovoljni raskid radnog odnosa u četiri elektrodistribucije iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/, a prijave radnika traju do danas – do kraja radnog vremena, saznaje Rejting.info.

Iako, po planu ERS-a, višak čini 600 radnika, broj prijavljenih u prvom krugu premašio je sva očekivanja, pa će ovi radnici, imati pravo na otpremninu od 22.000 do 51.800 KM, što je bio jedan od glavnih zahtjeva predstavnika sindikata ovog preduzeća.

Najviše prijavljenih, saznaje trebinjelive.info, ima u banjalučkoj Elektrokrajini, gdje se prijavilo više od 400 radnika, a slijedi Elektrobijeljina sa oko 200 prijava radnika.

U Elektrohercegovini prijavilo se oko 50 radnika, a prema ranijim izjavama višak je njih oko 60.

U Elektrodistibuciji Pale prijavilo se oko 80 radnika, a višak je njih oko 90.

U dobojskoj elektrodistribuciji nema viška radnika, pa u njoj nije ni bilo prijavljivanja radnika za dobrovoljni odlazak uz stimulativnu otpremninu.

Prema nezvaničnim, oformljene su komisije za prihvatanje prijave, koje će u narednom periodu biti razmotrene, a elektrodistributivna preduzeća neće moći da napuste tehnički kadrovi, elektroinženjeri, IT i elektro-monteri.

Prvi poziv za stimulativne otpremnine traje od 31. januara do danas do kraja radnog vremena, a glavni kriterijum su godine staža.

ERS je zajedno sa distributivnim preduzećima obezbijedila oko 27 miliona KM koji će biti isplaćeni u dva dijela – prvi odmah nakon potpisivanja sporazumnog raskida ugovora, a drugi u roku do 60 dana od potpisivanja tog sporazuma.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: