Plate po 1.000 evra: Petrović najavio povišice za terenske radnike ERS | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Plate po 1.000 evra: Petrović najavio povišice za terenske radnike ERS

Izvor: Srpska info | Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija | Datum:06.03.2020.

Radnici u elektrodistributivnim preduzećima u RS koji idu na teren moraće u naredne dvije do tri godine da dobiju duplo veće plate, ističe generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović.

Ta plata bi mogla da iznosi i 1.000 evra, i to nije problem, poručio je Petrović juče iz Trebinja, pred kraj prvog dana Samita energetike koji se održava na jugu Srpske.

U društvu se ističe da su plate velike u energetskom sistemu, ali one su čak i ispod prosjeka, ističe on, navodeći da je prosječna plata u Elektrokrajini manja od republičkog prosjeka.

– Ne krijemo to i svjesni smo da moramo doći u fazu da povećamo plate radnika na terenu. Neko će se možda i ljutiti na to, ali to su ljudi koji idu na teren, otklanjaju nam kvarove, rješavaju nam pitanje stabilnosti snabdijevanja i obračuna kilovat-sata, i šta je problem da dobiju i duplo veću platu – ističe Petrović.

Radnik na terenu mora dobiti više novca od onog u kancelariji.

– A potreban je i radnik u kancelariji, ali ne u ovom obimu kao što je to sada. I bolje je da ne živimo u iluziji da svi mogu samo dolaziti na posao. Mora se i doprinositi na poslu – izričit je Petrović.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: