EPS: Zabrana svih službenih putovanja, omogućen rad od kuće | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

EPS: Zabrana svih službenih putovanja, omogućen rad od kuće

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:16.03.2020.

"Elektroprivreda Republike Srpske", jedno od najvećih preduzeća u Srpskoj, izdala je uputstva za više od 10.000 radnika ovog holdinga o hitnom postupanju zbog virusa korona, a među njima su zabrana svih službenih putovanja, kao i da se radnicima, kojima priroda posla to dozvoljava, omogućava da rade od kuće.

Trudnice i osobe slabijeg i narušenog zdravlja dobijaju "povlašteni status", a u jednoj prostoriji najviše mogu biti tri osobe, navodi se u informaciji o hitnom postupanju.

Navodi se da treba smanjiti ili svesti na minimum broj neposrednih kontakata unutar preduzeća, kao i kontakata sa eksternim saradnicima, te, ukoliko je moguće, omogućiti udaljenost od najmanje jednog metra između zaposlenih.

Svakodnevno se moraju dezinfikovati prostorije, pojačati kontrola rada Službe za poslove društvenog standarda i održavanja prostorija, te obezbijediti radnicima čija priroda posla podrazumijeva stalno prisustvo, interventnu nabavku zaštitne opreme.

Propisane mjere odnose se za sve zaposlene u svim zavisnim preduzećima u okviru holdinga ERS.

Informaciju o hitnom postupanju potpisao je generalni direktor ERS Luka Petrović, a donesena je shodno odluci Svjetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije virusa korona i s obzirom na činjenicu da su Vlada Republike Srpske, kao i jedinice lokalne samouprave već donijeli određene preporuke i uputstva.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: