Vlada Srpske će pomoći privrednicima i njihovim radnicima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Vlada Srpske će pomoći privrednicima i njihovim radnicima

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:18.03.2020.

Predsjednik Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će Vlada Srpske izlaziti u susret i pomoći radnicima i privrednim subjektima koji trpe štetu od virusa korona.

- Prolongiraćemo uplatu poreza na dobit do kraja juna i to će biti mjera koja će se odnositi na privredne subjekte koji trpe štetu od virusa korona. Jedna od mjera koju smo promovisali je da poslovne banke stave moratorijum na otplatu kredita - rekao je Višković u obraćanju javnosti nakon sjednice Štaba.

Višković, koji je i predsjednik Vlade Srpske, uputio je molbu privrednim subjektima da radnike ne otpuštaju, jer će biti razgovarano o tome kako pomoći privrednim subjektima.

- Privreda Republike Srpske ima štetu, a kolika je i kolika će biti u ovom momentu se ne može govoriti, niti znati. Prioritet je da pratimo najugroženije segmente - rekao je Višković.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: