Rano govoriti o konkretnim mjerama za pomoć privrednicima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Rano govoriti o konkretnim mjerama za pomoć privrednicima

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:23.03.2020.

Predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da je rano govoriti o konkretnim mjerama za pomoć privrednicima u Republici Srpskoj, ali da je sigurno da prolongiranje plaćanja nije adekvatna mjera koja može pomoći privrednim društvima.
 
Račić je napomenuo da Privredna komora Srpske i nadležen institucije prate situaciju na terenu, te da će nakon marta situacija biti izvjesnija, kada je riječ o nastalim štetama i posljedica zatvaranja ili smanjenja obima poslovanja pojedinih kompanija.

- Svakodnevno smo u komunikaciji sa našim granskim udruženjima, gdje svi oni predlažu određene mjere i rješenja i ne bih želio sada da prejudiciram sa tim, ali sigurno da prolongiranje plaćanja nije adekvatna mjera koja može pomoći našim privrednik društvima - rekao je Račić novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da će biti potreban sveobuhvatniji paket mjera.

- Samim tim najava Vlade Srpske da će biti formiran i Fond za pomoć privredi jeste sa razlogom da se na adekvatan način pristupi rješavanju određenih problema i štete koji su nastupili zbog virusa korona - rekao je Račić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: