Za omasovljenje poljoprivredne proizvodnje preusmjerena 2,2 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Za omasovljenje poljoprivredne proizvodnje preusmjerena 2,2 miliona KM

Izvor: RTRS | Datum:27.03.2020.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske preusmjerilo je 2,2 miliona KM kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima da bi se podstaklo omasovljenje poljoprivredne proizvodnje s ciljem ublažavanja negativnih posljedica širenja virusa korona, saopšteno je iz ovog ministarstva.- Cilj donesene mjere je uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom Republike Srpske putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava - navedeno je u saopštenju.

Resorno ministarstvo finansiraće cijeli iznos paketa da bi se podstakla proizvodnja što većih količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe.

- Paketi podrške sadrže đubrivo, sjeme i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih kultura, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta - navedeno je u saopštenju.

Mjerom podjele besplatnih paketa u vrijednosti od oko 250 KM planirano je da bude obuhvaćeno 9.000 malih poljoprivrednih gazdinstava.

Opštinske službe će u saradnji sa republičkom Savjetodavnom službom biti uključene u izbor korisnika i organizaciju same distribucije sjemenskih paketa.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: