Agrarni fond završio podjelu rasada paprike i paradajza | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Agrarni fond završio podjelu rasada paprike i paradajza

Izvor: Hercag tv | Datum:28.04.2020.

Agrarni fond Grada Trebinja u petak 24.4. završio podjelu rasada paprike i paradajza koji su proizvodili u sopstvenom rasadniku. Ovo je ujedno bio treći javni poziv za proizvođače i stanovništvo sa područja Grada Trebinja za dodjelu sjemenskih paketa. Na javni poziv koji je bio raspisan u trajanju od 7 dana ukupno se prijavilo 228 korisnika, od čega je odobreno 152 zahtjeva.

Zahtjevi ostalih korisnika nisu uvaženi, jer su isti po drugim javnim pozivima dobili sjemenske pakete. Ukupno je podijeljeno 12.000 sadnica. Jedan dio ovih korisnika je potpisao ugovore o kooperantskoj proizvodnji i otkupu proizvoda od strane Agrarnog fonda. Ovo je treća godina u kontinuitetu da proizvode rasad koji putem javnog poziva dijele poljoprivrednim proizvođačima i to će nastaviti i u narednim godinama, kažu iz Agrarnog fobda.

Napominju da je Agrarni fond po preporuci Štabova za vanredne situacije Vlade RS i Grada Trebinja, raspisao javne pozive za dodjelu sjemenskih paketa koji su sadržali sjemena krompira, luka i graška, kojih je podijeljeno ukupno 377, zatim javni poziv za korištenje poljoprivrednog zemljišta do kraja ove sjetvene sezone, gdje je dodijeljeno 35 parcela površine 500 i 1000 m² građanima Trebinja, što ukupno iznosi 564 pojedinačne pomoći poljoprivrednim proizvođačima u ovoj sjetvenoj sezoni, koje su finansirane iz budžeta Grada Trebinja i Agrarnog fonda. Takođe, važno je napomenuti da je i Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske odobrilo 206 sjemenskih paketa za područje Trebinja za ranjive kategorije stanovništva koji su podijeljeni, tako da je ukupan broj podržanih korisnika 770 na području Grada Trebinja.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: