Vlada Srpske za više od 10.000 privrednika uplatila 14 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Vlada Srpske za više od 10.000 privrednika uplatila 14 miliona KM

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:30.04.2020.

Vlada Republike Srpske je za više od 10.000 privrednih subjekata, koji zbog pandemije virusa korona nisu poslovali, upatila oko 14 miliona maraka poreza i doprinosa za mart.


Ovi troškovi, ali i minimalna plata zaposlenim za april, planirano je da budu uplaćeni do 20. maja. Oni koji ni u sljedećem mjesecu ne budu poslovali, biće obeštećeni na isti način, potvrđeno je nakon sastanka premijera Radovana Viškovića i predstavnika Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

Vlasnici zanatsko-preduzetničkih radnji kojima zbog pandemije virusa korona ne bude dozvoljen rad ni u sljedećem mjesecu biće obeštećeni na isti način kao za mjesec mart ili april zavisno koliko zabrana bude trajala.

- Mi bez tih mjera ne bi mogli , to bi ugorzilo naše poslovanje - naglasio je Jovica Bratić, direktor ZP komore.

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske naglasio je da će se voditi računa o svemu.  

- Ako neko bude počeo raditi 11. maja , tih 11 dana će biće mu nadoknađeno, kao što smo radili i u martu mjesecu - istakao je Višković.

U zanatsko -preduzetničkom sektoru zaposleno je oko 22.000 radnika. U komori su se pohvalili da je malo ko u ovih mjesec i po otpušten. Zanatlije su svjesne da će kad krenu raditi teško biti poslovati kao ranije.

Rok za slanje zahtjeva za ovu ekonomsku mjeru pomjeren je sa 4. na 10. maj, kako bi svi imali dovoljno vremena da pripreme potrebnu dokumentaciju.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: