Probijanje tunela za HE 'Dabar' nastavljeno i tokom vanredne situacije | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Probijanje tunela za HE 'Dabar' nastavljeno i tokom vanredne situacije

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:29.05.2020.

Radovi na iskopu dovodnog tunela za buduću hidroelektranu Dabar u hidrotehničkom sistemu Gornji horizonti nisu prekidani nijednog dana tokom pandemije korona virusa.

Vanredne okolnosti su samo djelimično uticale na ranije utvrđene rokove za izvođenje iskopa sa četiri napadne tačke.

Izvršni direktor HET-a za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija očekuje da će probijanje od Zovog Dola do Vodostana biti završeno u julu ove godine.

−Paralelno se radi i ulazna građevina s tim da će ostati zaštitni čep koji treba da spriječi prodor vode u tunel− objašnjava Tamindžija.

Prema njegovim riječima, za pripremne radove, prisupne puteve, proces eksproprijacije i izgradnju tunela „Hidroelektrane na Trebišnjici“ su do sada uložile 115 miliona maraka vlastitih sredstava.

Na poslovima probijanja tunela angažovano je oko 250 radnika, najviše iz Nevesinja, Bileće i Berkovića.

Za radnike Integral inženjeringa koji su bili angažovani iz dugih opština BiH Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Nevesinje vršila je ažuran zdravstveni nadzor tako da je zadržan kontinuitet prisustva potrebne stručne radne snage neophodne za nesmetano izvođenje radova.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: