Planirani prihodi i primici u RS ostvareni 99 odsto | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Planirani prihodi i primici u RS ostvareni 99 odsto

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Nezavisne novine | Datum:19.06.2020.

Vlada Republike Srpske razmatrala je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za period od 1. januara do 31. marta, prema kojem su prihodi i primici planirani budžetom ostvareni u iznosu od 847,1 milion KM ili 99 odsto.

Rashodi i izdaci planirani budžetom iznose 781,6 miliona KM, što predstavlja 91 odsto, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Ino-dug je u prvom kvartalu 2020. godine redovno servisiran i za te potrebe izdvojeno je 45,5 miliona KM.

Nastavljena je kontinuirana amortizacija unutrašnjeg duga i iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno je 69,8 miliona KM.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt programa javnih investicija za period 2021-2023. godine, koji sadrži informacije o investicionim projektima koji se realizuju, kao i projektima koje su nadležna ministarstva/institucije iskazala kao prioritetne, ali za čiju realizaciju u momentu izrade dokumenta nisu obezbijeđena finansijska sredstva.

U pomenutom periodu u Srpskoj su ugovorene investicije od 871,5 miliona KM.

Najveće učešće u finansiranju ugovorenih investicionih projekata u pomenutom periodu imaju ino sredstva u ukupnom iznosu od 586,6 miliona KM ili 67,3 odsto, dok domaća sredstva po svim osnovama učestvuju u iznosu od 285 miliona KM ili 32,7 odsto.

Vlada je utvrdila Prijedlog odluke o 42. emisiji obveznica Republike Srpske javnom ponudom, kojom je planirano da se emituje do 25.000 obveznica nominalne vrijednosti 1.000 KM, sa rokom dospijeća od pet godina i kamatnom stopom od 3,2 godišnje.

Namjena sredstava prikupljenih emisijom dugoročnih hartija od vrijednosti - obveznica jeste obezbjeđivanje sredstava, u skladu sa budžetom Republike Srpske za 2020. godinu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: