Tamindžija: ERS najveći investitor u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Tamindžija: ERS najveći investitor u Srpskoj

Izvor: Herceg TV | Datum:23.06.2020.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija je rekao da je u vrijeme vladavine SDS-a ukupan neto rezultat u ERS bio -187 miliona, -133 miliona, -116 miliona itd.Dodao da je trenutna vlast podigla prihode u ERS za 50% te da ERS predstavlja najvećeg investitora u energetskom sektoru u širem regionu. Posebno je značajno to što ERS gradi HE Dabar od 160MW instalisane snage, VE Hrgud od 50MW, solarnu elektranu Zupci 80 MW i HE Buk Bijela, što znači da ERS gradi projekte od 400MW instalisane snage. To znači da je ERS najveći investitor u RS, a kada je u pitanju energetski sektor ubjedljivo najveći u regionu!

Tamindžija je takođe istakao da su informacije o privatizaciji ERS lažne i da će građani RS i dalje imati ubjedljivo najjeftiniju cijenu električne energije u regionu. Prema zvaničnim podacima prosječna cijena električne energije u RS za domaćinstva je 13,25 feninga po KW/h. Elektroprivreda BiH ima cijenu 10% veću, Elektroprivreda Herceg-bosne 16% veću cijenu, Elektroprivreda Crne Gore 23% veću cijenu, a Hrvatska Elektroprivreda 52 % veću cijenu. Kada se uzmu u obzir sve ove činjenice RS ima ubjedljivo najnižu cijenu električne energije za domaćinstva u regionu. Takođe kada je u pitanju privreda, prosječna cijena je 9,86 feninga po KWh, što znači da je i cijena za privrednike ubjedljivo najniža u regionu.

Na osnovu svega ovoga može se vidjeti da ERS gradi projekte na koje se čekalo više od 7 decenija, a Hercegovina u ovome momentu definitivno ima najveće investicije u svojoj istoriji.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: