Višković: Pripremni radovi na projektu HE Buk Bijela već u septembru | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Višković: Pripremni radovi na projektu HE Buk Bijela već u septembru

Izvor: RTRS | Datum:26.06.2020.

Ako ne bude opstrukcija Koonferencijskog vijeća BiH, mi ćemo prije septembra početi pripremne radove na projektu HE Buk Vijela, naglasio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gostujući u emisiji Pečat.
 

- Prije desetak dana u Trebinju su dvojica direktora Elektroprivrede Srbije i Republike Srpske potpisali memorandum i Ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća. Na taj Ugovor treba da da saglasnost Konferecijsko vijeće BiH. Očekuje se za 30 dana da se dobije odobrenje, da se imenuje direktor i da se krene u pripremne radove. A zato već imamo spremnu i građevinsku i ekološku dozvolu - istakao je Višković.

On je napomenuo da se o ovom projektu govori već 50 godina, ali da se konkretno počelo raditi otkada je on na mjestu premijera Republike Srpske.

- To je projekat iz bivše države. Posljednju deceniju se konsatno priča, planira, ali nije se daleko odmaklo u realizaciji. Kada sam došao na mjesto premijera, u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prihvaćen je projekat, i krenulo se u realizaciju. Trebalo je to proći nekoliko puta kroz Vladu i Srbije i Repblike Srpske da se dobije zeleno svjetlo, i konačno smo dočekali to - izjavio je Višković.

On je ponovio da će projekat HE Buk Bijela obilježiti njegov mandat na mjestu premijera Republike Srpske

-  Živim za taj dan, i ako nešto obilježi vrijeme na mjestu predsjednika Vlade, izuzev virusa korona, na kojeg nisam mogao uticati, jeste baš ovaj projekat izgradnje HE Buk Bijela, kao i autoputa Doboj-Beograd - naglasio je Radovan Višković, premijer Republike Srpske, gostujući u našoj emisiji Pečat.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: